||43||
arrow arrow

Marijke Mul (1976) is in 1995 afgestudeerd aan de vakschool voor fijn techniek in Schoonhoven. Zij heeft daar haar diploma voor Goudsmid-Juwelier gehaald. Na vijf jaar werken voor een werkgever, heeft zij besloten om haar atelier thuis, waar zij inmiddels ook al anderhalf jaar haar eigen klanten ontving, in januari 2000 te verplaatsen naar Zwanenburg. Daar heeft zij tot en met juli 2007 veel bekendheid gekregen. Vanaf die tijd heeft Marijke zich geheel gericht op de winkel in Haarlem, die zij in december 2003 al opende. In een straat met de uitstraling die past bij het gevoel dat Marijke wil overbrengen, de Gierstraat, heeft zij een winkel waar rust heerst en de mooiste sieraden tentoongesteld staan. Zij wil hier laten zien dat modern, tijdloos en bijzonder elkaar niet hoeven te bijten.

Als Goudsmid heeft Marijke al het nodige neergezet. In 1996 werd zij goudsmid van het jaar bij de internationale beroepenwedstrijden tweede van europa. Door het feit dat zij op 23 jarige leeftijd haar eerste winkel begon en dit zonder hulp van haar ouders (wat zeer gebruikelijk is binnen de juweliersbranche), heeft zij destijds als jongste juwelier van Nederland al de nodige publiciteit gekregen. Bij RTL4 en BNN heeft zij mogen stralen met haar kunsten. En ook in de Living, de One, de Telegraaf en het Haarlems Dagblad zijn de kwaliteiten van Marijke goed naar voren gebracht.

Inmiddels doet zij het ook heel erg goed als motivator van haar medewerkers. Dit blijkt uit de nominaties bij de Nederlandse Ontwerp Wedstrijd. Deze wedstrijd wordt eens in de twee jaar uitgeschreven door de Federatie Goud en Zilver. Hierbij zijn drie mensen binnen het bedrijf genomineerd van de 15 over heel Nederland. Eén van de medewerkers is zelfs derde geworden. Dit alles uit ruim 200 inzendingen.

Marijke is van 2006 tot 2015 bestuurslid bij de Vereniging Goud- en Zilversmeden geweest, waar zij de belangen behartigt heeft van de leden. Ook in de commissie Mooi Vak heeft zij haar steentje bij gedragen. Sinds 2009 is zij afgestudeerd HBO Managementvaardigheden. Mede door haar liefde voor het ambacht is zij dit meer gaan promoten onder haar klanten. Door de enthousiaste reacties en hoge opkomsten tijdens speciale open dagen is Marijke het ambacht breder aan het uitdragen. Ambachtinbeeld.info is een informatieve website, waar mensen ondersteuning voor ambachtelijke bedrijfsvoering kan aanvragen. Uitdaging is een woord dat bij Marijke past.

plaats zelf een reactie
Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Bij inschrijving ontvangt u eens per maand het laatste nieuws van Marijke Mul