Armband van oud goud met as en diamanten

||43||
arrow arrow

Marijke Mul maakt emoties draagbaar

Een armband met het as van uw dierbare kan op verschillende manieren worden verwerkt. In andere blogs kunt u zien hoe dit zichtbaar wordt verwerkt. Het blijft natuurlijk altijd mogelijk om het op een meer gedistingeerde manier te verwerken. Zoals in deze armband.

Iemand verliezen is één van de meest heftige gebeurtenissen die je mee kan maken in je leven. Je houdt van iemand en moet diegene gaan missen. Rouwverwerking is een weg die iedereen op zijn/haar eigen manier bewandelt. Een plekje geven wordt vaak gezegd. Maar ook dat is voor iedereen anders.

Een mogelijkheid is om een mooi persoonlijk sieraad te laten maken. In dit voorbeeld is een armband gemaakt waarbij er niet heel duidelijk te zien is dat er as in is verwerkt. De achterliggende gedachte hoeft er dan ook niet bovenop te liggen. Mocht iemand de armband zien en aangeven dat hij/zij deze mooi vindt, kan de draagster zelf bepalen of het fijn is om het achterliggende verhaal te vertellen.

In de balletjes aan de binnenkant van de pols zit aan één zijde een parel en aan de andere zijde een gouden bolletje met as erin. Het valt niet op, maar is er toch.

De bovenzijde van de handgemaakte geel gouden armband heeft 3 diamanten naast elkaar. De 2 banden hebben een strakke uitstraling en lopen in een glooiende bocht uit elkaar. Op de plaats van de diamant, komen de 2 banden bij elkaar...

Deze armband is gemaakt van eigen materiaal. Van gedragen goud ofwel oud goud. Sieraden die niet meer werden gebruikt zijn verwerkt tot een zeer draagbare en modern en vooral persoonlijke armband.

Nadat het geel gouden gedragen goud gesmolten en gegoten is, wordt het meerdere keren tot de juiste maat door de wals gehaald om er een juiste vorm in te brengen. De maten zijn van tevoren afgesproken tijdens het ontwerpproces. Hierdoor is het mogelijk geweest om vooral aan te geven of het eigen materiaal voldoende aanwezig was. En voor de klant is het goed om al een goed beeld te hebben voordat wij aan de productie beginnen. Kant en klare sieraden in de winkel helpen om dit beeld goed te krijgen.

Als het materiaal voor de armband de juiste afmetingen heeft, kan het in elkaar worden gezet en kunnen de zettingen voor de stenen, in dit geval diamanten, worden geplaatst.

En als die er dan eenmaal inzitten kan aan het laatste element worden begonnen: het as in het balletje doen en een staafje voor de parel plaatsen. Daarna polijsten wij de armband. Als laatste worden de parel en de diamanten geplaatst en gezet.

Wij zijn altijd verheugd als wij de klant uiteindelijk kunnen bellen en blij kunnen maken met het sieraad. Dikwijls pinken de mensen bij het zien van zon dierbaar sieraad een traantje weg. Dán hebben wij ons werk goed gedaan!! En de emotie weer een stukje meer draagbaar gemaakt.

In de volgende blogs kunt u nog meer mogelijkheden en verhalen voor assieraden lezen en bekijken:

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Bij inschrijving ontvangt u eens per maand het laatste nieuws van Marijke Mul