Einde speeltuin // begin bedrijf

||43||
arrow arrow

Ruim een week geleden ben ik terug gekomen met mijn gezin van een midweek in Vijlen. Wij hebben daar in een Hans en Grietje huisje gezeten. Ook wel genaamd "De Heerlijkheid van Vijlen". En heerlijk was het daar! Samen met mijn kinderen en mijn man, maar ook even weg van het bedrijf, even bijkomen van alle drukte en niet in de verleiding komen om achter de computer te duiken.

Wij hebben gewinkeld in Achen in Duitsland, en in Maastricht. Wij zijn heerlijk gaan eten bij een mooi en bijzonder bedrijf. Gelegen midden in de bossen. Daar zijn we naartoe gewandeld met beide meisjes in een dubbele kinderwagen en in het pikkedonker terug met een zaklamp.

De eigenaren, Bas en Jeanette, van het Hans en Grietje huisje zijn zeer gastvrij en ontzettend mooi met hun nieuwe droom bezig. Je voelt je welkom en kan toch je eigen gang gaan. Ze staan voor je klaar en ondertussen is de verbouwing van het grote huis, welke door 14 mensen gehuurd kan worden, in volle gang.

Herkenbaar dat je dan af en toe even klaar bent met alle werklui om je heen. En gewoon wilt geniet van je nieuwe leven. Met je bedrijf en je visie. Toch horen de drukte en mensen die betrokken zijn bij je bedrijf erbij. Bas schrijft iedere zondag een blog. En ik hoor hier en daar dat het erg leuk is om die te lezen. Vanmorgen onder de douche, daar bedenk je overigens de meest creatieve dingen/strategieën, schieten bij mij allerlei dingen door mijn hoofd.

Zal ik ook iedere zondag een blog gaan schrijven? Ga ik die structuur volhouden? Er is momenteel al zoveel structuur in mijn leven aan het ontstaan. Waarin kan ik mijn creativiteit en dus ook chaotiek nog laten gaan? 

Afgelopen jaren is er veel veranderd in mijn leven en in mijn bedrijf. Als ik de 17 jaar met de goudsmederij in gedachten doorloop, kom ik van speeltuin of speel plaats uit bij bedrijf.

Ik heb in 17 jaar heel veel dingen uitgeprobeerd, daarin kon ik al mijn leermomenten pakken. Als iets niet werkte, stopte ik er weer mee en kon ik gewoon een ander plannetje uitvoeren. Dat is leuk en heeft veel input gegeven. Ook kon ik dolen in zaken die misschien meer hadden kunnen opleveren of een studie doen, waarvan ik later het gevoel had het toch niet op te nemen omdat het niet in mijn aard zit. Maar vooral de zaken op te pakken die ik leuk vond om te doen.

Sinds de laatste jaren is mijn leven enorm aan het veranderen. Zo ben ik al jaren aan het opruimen. Berging weg en al die spullen verkopen, weggooien (omdat ik het toch al jaren niet in mijn handen heb gehad), verplaatsen en nog eens weggooien, ineens wel in gebruik nemen en structureren. Ideeën welke al jaren op de plank liggen en geen uitvoer krijgen richting geven, waardoor er waarschijnlijk toch een keer iets mee gedaan kan worden. De vraag is er immers en het idee ook, maar het zit alleen in mijn hoofd en er gebeurt niets mee. Nee, ik ga hier verder nog even niet op in.

Wel wil ik vertellen over de veranderingen. Inmiddels begint het team in het bedrijf "Marijke Mul" aardig te groeien en zo ook de opdrachten. Doordat het team groeit en er momenteel verschillende mensen werken met verschillende expertise, leek het mij een goed idee om een nieuwe structuur binnen het bedrijf neer te zetten. Hierbij heb ik hulp ingeroepen van een coach Manou Burghout van In-sense. Sinds een aantal weken hebben wij ons wekelijkse overleg op de zaak meer vorm gegeven. Hierdoor ontstaat er duidelijkheid. Deze duidelijkheid werkt voor mij heel rustgevend en ik heb het gevoel dat er veel teamspirit ontstaat. Maar dit laatste kunnen we misschien beter aan de mensen vragen.

Voor het bedrijf werkt de structuur heel goed, ik moet er nog even aan wennen. Mijn speeltuin gaat ineens een bedrijf worden.

En ik ga proberen iedere maand zo’n blog te produceren. Wellicht dat ik dat beter volhoud dan iedere week.

Voor meer info:

Blog van Bas Hoogland

Heerlijkheid van Vijlen

In-sense van Manou Burghout

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Bij inschrijving ontvangt u eens per maand het laatste nieuws van Marijke Mul