Het glazen huis in Haarlem

||43||
arrow arrow

Morgen is het zover! Dan begint Serious Request met de actie voor het Rode Kruis. Dan gaan 3 mannen van 3FM 6 dagen een glazen huis in. Dan worden ze publiek bezit en gaan ze zonder vast voedsel en met weinig slaap muziek maken. Muziek maken voor meisjes en vrouwen die worden mishandeld en misbruikt in conflict gebieden. 

Een glazen huis, dit jaar in mijn stad! Midden op de grote markt! Het zingt echt door de stad. De muziek draait nog niet eens, maar ik ken niemand uit Haarlem, in mijn omgeving, die niet door dit virus is aangestoken. Mensen doen mee aan acties of verzinnen deze zelf. In mijn directe omgeving zijn al veel, heel veel acties gedaan. Zo begon het vorig jaar voor mij met het door Speelman en Speelman nieuw op te zetten Gitaarlem. Hier heb ik dan ook zelf speldjes en hangers voor gemaakt. Mooi initiatief. Niet alleen voor het goede doel, maar zeker ook voor de Haarlem de muziek industrie. Dat hoeven wij in Haarlem in ieder geval niet meer uit te leggen. Dat dit een bekende Haarlemse muziek industrie is, dat weet iedereen inmiddels wel. Het is namelijk heel gewoon in Haarlem als je op straat loopt en er loopt een bekende nederlander voorbij. Soms vraag ik mij wel eens af. Stel nou, dat er een bekende nederlander, muzikant of anders, bij mij de winkel binnenloopt. En ik kan niet op zijn of haar naam komen of weet uberhaupt niet waar die bekend van is en of diegene bekend is. Hoe reageer ik dan? Sla ik een flater? Staat dat stom? 

Dan denk ik och.. Die mensen willen juist ook weleens annoniem over straat kunnen wandelen, winkelen of gewoon hun normale boodschappen doen, bij de supermarkt op de hoek.

Daarom, en om die reden alleen, vind ik het juist zo knap van de 3 heren van 3FM. Zij gaan gewoon ├ęcht publiek bezit worden. Zij geven zich, misschien ook wel een beetje zonder dat ze dat willen, aan ons als publiek. De dames waarvoor ze dat dit jaar doen, willen het absoluut niet. Dat publiek bezit zijn! Wij moeten dan ook enorm ons best doen dit tegen te gaan. En met iedere bijdrage of verkoop gedoneerd aan Serious Request dragen wij hier allemaal ons steentje aan bij.

Wij gaan voor nog meer!!!

De speld of hanger van Gitaarlem, staat dan ook symbool voor eigenwaarde, creativiteit en opstand.

Marijke Mul

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Bij inschrijving ontvangt u eens per maand het laatste nieuws van Marijke Mul