High tea met edelsteen of Boeddha kaartlegging // ons atelier

||43||
arrow arrow

Hoe magisch gesprekken met fijne mensen in een bijzondere omgeving kunnen zijn.. 

Inmiddels zijn ik en Manou Burghout beide bevallen van prachtige baby`s. Toch wil ik jullie mijn ervaring niet ontnemen tijdens ons evenement High Tea met edelsteen of Boeddhakaart legging in ons atelier. 

Na heel wat jaren als goudsmid bezig te zijn ga ik de bijzondere contacten met de mensen die een mooi sieraad laten maken steeds meer waarderen. Mensen komen bij mij, op het moment dat ze iets bijzonders hebben meegemaakt. Soms is dat ook zeer verdrietig en dan toch delen mensen hun verhaal met mij. Ik vind dat bijzonder en ik voel mij vereerd. Wat ik heb ervaren is dat het mensen soms helpt om, zeker bij verdrietige gebeurtenissen, dingen te verwerken of het een plekje te geven. Doordat hier de grond ligt van mijn passie voor het goudsmeden, leek het mij leuk om vaker dingen te organiseren. Kleinere evenementen, waarbij ik met menden kan werken, waardoor ik wordt geïnspireerd. Zoals de high tea samen met Manou Burghout en een kleine groep mensen.

Manou_burghout_kaartlegging_atelier_Marijke_mul

Manou ken ik van vroeger, wonende in de zelfde buurt. Zij een buurmeisje van een hele goede vriendin van mij. Jaren niet gezien en ineens kruisen de paden. Ons pad vertoont veel gelijkenis momenteel. Het omgaan met mensen, de omgang in communicatie, liefde voor de mens en organisatie en afgaan op je intuïtie. En wij vinden een samenwerking vanzelfsprekend. Daarbij komt dat wij meerdere keren over zwangerschappen hebben gesproken en blijkt dat wij dat pad ook tegelijkertijd lopen. Manou haar gezegde: "Wat je voelt mag écht zijn."

Een high tea organiseren met edelstenen en boeddha kaarten lijkt ons dan ook vanzelfdsprekend tijdens moederdag. Helaas zijn er voor die dag te weinig aanmeldingen, en dus verplaatsen wij de high tea naar een andere datum, waarbij wij vol komen te zitten.

De high tea bestel ik bij "hofje zonder zorgen". Zij staan hierom bekend en verrasten ons allen met de meest heerlijke happen en thee. Ze komen het bezorgen en voorzien mij van het servies. De tafels heb ik tegen elkaar aan gezet in de winkel. Vanwege mijn zwangerschap, krijg ik het nog een beetje benauwd bij de tijdsdruk. En hoe ik het allemaal zou moeten doen. Ik ben immers goudsmid en heb nooit eerder een high tea gedaan. De tafel en ziet er heel mooi uit. Ik ben tevereden.

Voor Manou maken wij een plekje in het atelier. Zij heeft daar een tafel, met haar edelstenen en boeddha kaarten. Mensen zullen om de beurt bij haar aanschuiven voor een sessie. In het atelier, tussen de verfijnde gereedschappen, waar dagelijks gesmeed, geboord, gesoldeerd en gepolijst wordt, heerst nu een soort rust. Tussen de high tea door, kunnen de aanwezigen één voor één aan tafel bij Manou plaatsnemen. Al hoeft dit natuurlijk niet. Toch heeft iedereen het uiteindelijk gedaan.

De aanwezigen, hebben zich vooraf opgegeven. Waren voorbereid op wat zou komen; Een high tea met edelsteen of Boeddha kaartlegging. En toch heeft de sfeer iedereen verbaasd.

Mensen stelden zich open en waar ik op hoopte gebeurde. Er kwamen bijzondere verhalen naar boven, mensen vertelden, tot waar ze zelf wilden vertellen. Gebeurtenissen uit hun leven, dingen die hen momenteel bezig houdt. Natuurlijk werd er ook over sieraden gesproken, maar vooral over de mens zelf.

Dit is voor mij weer een bevestiging dat je bij jezelf moet blijven. Wat maakt dat ik intens van het leven geniet en gelukkig ben?

Inderdaad..., de verhalen die ik dagelijks van mensen te horen krijg. Verhalen over emotionele dingen in het leven, geluk of verdriet. Verhalen die mensen écht maakt en die mij écht raakt.

Marijke Mul

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Bij inschrijving ontvangt u eens per maand het laatste nieuws van Marijke Mul