Mijn persoonlijke verander management

||43||
arrow arrow

Verander management: een mooi idee om me terug te kunnen trekken op mijn nieuwe kantoor, maar niets is minder waar

En daar ga je dan, lopend met een paar mappen onder je arm en de computer in de buggy naar je nieuwe werkplek. Alles in één keer verhuizen hoeft niet. Daar is het gewoon te druk voor. Maar iedere keer een paar dingen meenemen naar de nieuwe kantoorruimte vult de ruimte vanzelf. De nieuwe plek is oorspronkelijk bedoeld om mij terug te trekken en sieraden te ontwikkelen. En om in alle rust de richting van het bedrijf te bepalen en alle zaken uit te werken, teruggeworpen op mijzelf en met geduld

Een mooi idee, maar niets is minder waar. Het nieuwe kantoor blijkt juist een uitgelezen plek om overleg te plegen met andere mensen. Een ruimte waar ik mijn eigen gevoel naar buiten durf te brengen, waardoor er veel mooie dingen ontstaan. In de zaak is het vaak druk, heb ik geregeld het gevoel dat ik moet opletten wat ik zeg, zodat het niet verkeerd over komt. Op deze plek, kan ik mijn eigen gevoel naar buiten brengen en kan ik in alle rust uitleggen, hoe ik dit bedoel.

 

afgelopen periode

Er is in de afgelopen anderhalve maand dan ook veel gebeurd. Er is een hele mooie start gemaakt in het produceren van nieuwe lijnen, zodat wij veel meer handgemaakte sieraden uit eigen koker kunnen laten zien. Een deel ligt reeds in de winkel, een deel ligt nog op de werkbank, maar hierin neem ik jullie absoluut mee. Veel zal nog zichtbaar worden op de webshop www.sieradeninstijl.nl.

De dag begin ik niet meer met de email, maar in de zaak 

Wat zon enorme stap lijkt, blijkt veel ruimte te geven in je dagelijkse werkzaamheden. Een andere manier van je tijd verdelen brengt meer ruimte in je agenda. Verander management betekent voor mij dat ik nu niet meer begin met de email, maar in de zaak. Overleg met alle mensen, zodat zij weten waar ze aan toe zijn en wat er moet of staat te gebeuren. Hierdoor komen er snel dingen van de grond, zoals ons aankomende Fromanteel Evenement of het aanvullen van de webshop Sieraden in Stijl met alle mogelijke combinaties Fromanteel horloges.


Even tussendoor

De email is dus eigenlijk net zon ding als met een telefoontje, die altijd ergens tussendoor komt. Maar wat is er nu werkelijk belangrijk?? En kan je daar je time management op afstemmen? Mijn advies: kom uit je comfortzone en kijk wat je dat nog meer brengt!

Kom eens uit je comfort-zone en kijk wat je dat nog meer brengt!

Ook thuis geeft het voor mij meer ruimte en rust. Ieder moment werd mijn aandacht getrokken naar de computer. Het lezen van mijn mail en het kijken of ik cijfermatig nog stappen kon zetten. Bevestiging zoeken in wat je eigenlijk al weet. Niet dat je dit los moet laten in je werk, maar iets minder kan ook wel. Doen wat je leuk vindt is vaak waar je zelf energie van krijgt en waar de ander de energie oppikt. Daarbij komt er ruimte voor andere dingen.

Bezig zijn

s Avonds heb ik nu dus de avond vrij. En wat zal ik dan eens op gaan pakken. Nee, ik vind het niet leuk om voor de televisie te hangen. Op de bank met een glas cola en een zak chips, daar wordt ik geen beter mens van. Ik wil graag bezig zijn en ben dus aan het zoeken naar andere invulling. Ondanks dat dat niet altijd meevalt, begin ik weer aan sport te denken en wil ik graag weer gaan zingen. De eerste stap voor sport is genomen, de stappen om weer te gaan zingen (een hobby die al jaren met mij mee gaat) die moeten nog even op zich laten wachten, maar ik weet zeker dat ook dit weer opgepakt gaat worden. En dit alles naast het hebben van een gezin, waarbij ik ook in alle rust met de meisjes kan spelen en van ze geniet, zonder dat ik het gevoel heb mijn email te moeten lezen.

Bij deze daag ik jou uit om eens 1 ding van je werkzaamheden te pakken, wat je energie kost. Wat doe je dagelijks en is écht gewoonte, maar geeft je ook gevoel van beperking? Het kan groot zijn of klein. Kijk eens of je dit ook op een andere manier kan doen en wat je dat brengt. Ik zou dit graag met jullie delen en ben benieuwd naar jullie resultaat.

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Bij inschrijving ontvangt u eens per maand het laatste nieuws van Marijke Mul