Armband // als herinnering

||43||
arrow arrow

Gouden armband vervaardigd van gedragen goud. Zo houden wij de herinnering aan oma levend.

Wij hebben sieraden van oma en zouden hier graag nieuwe sieraden van gemaakt zien voor de nichtjes. Kunnen we eens kijken wat er echt is en wat we ervan kunnen gaan maken? 
Dit was de vraag waar mijn klant mee kwam.

Op een drukke zaterdag kwamen ze de winkel binnen. Het gaat om 3 nichtjes die hun fijne herinnering aan oma wilden behouden. Tussen alle sieraden, welke van witgoud en geelgoud waren, zat een witgouden collier met een hele mooie in peer vorm geslepen Saffier. Een heldere blauwe Saffier. Eigenlijk raakte ik wel een beetje verliefd op deze steen. Wat meestal gevaarlijk is. Alleen was deze niet te koop ;-) 

Eén van de meiden wilde graag een armband. Een vaste stijve armband.

Ik heb al het materiaal bekeken en uitgesorteerd. Onderverdeeld in 3 gelijke delen, qua waarde en dit bereikt door de gehalten van de sierden te bekijken en de grootte en gewichten van het diamant te splitsen. Toen dit eenmaal duidelijk was, konden wij gaan kijken wat te maken als herinnering aan oma. Deze zou het meest levend blijven door het materiaal zelf te gebruiken. 

Mijn ontwerp van de zonsopgang ring sprak enorm aan. In de zonsopgang heb ik ook een peer geslepen edelsteen verwerkt. Hierdoor raakte ik waarschijnlijk ook verliefd op deze steen.

Zo ontstond het idee voor de zonsopgang armband. Deze armband met gebruik van oma's materiaal en de mooie vrolijke blauwe Saffier uit het collier. Nu ben ik niet alleen verliefd op de steen, maar op de hele armband. En ben ik zeer gelukkig dat deze wordt gedragen en door heel veel mensen bewonderd kan worden. Want dat verdient hij.

Marijke Mul

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Bij inschrijving ontvangt u eens per maand het laatste nieuws van Marijke Mul