oud goud laten vermaken

||43||
arrow arrow

Heeft u gouden sieraden in de kast liggen. Laat dan van uw "oud goud" een mooi sieraad maken, welke u wel draagt. U kunt uw goud natuurlijk inleveren bij veel bedrijven, maar mooier is het om er iets van te laten maken wat de herinnering aan de geschenk momenten of de overleden eigenaren in stand houd.

Oud goud laten vermaken lijkt heel eng, maar als goudsmid of edelsmid weet je precies wat er kan met het materiaal en kan je van te voren aangeven of en hoe het eruit komt te zien. Zo is het voor de klant alleen maar spannend, maar het is bijna iets wat je mee hebt moeten maken. De emotie van de eerdere momenten van het sieraad, maar ook de emotie van het moment waarvoor het nu word gemaakt. Al dan niet een speciaal moment, geeft de sieraden een nieuwe emotie. Marijke Mul maakt emotie draagbaar...!

Er zijn u al vele mensen voor gegaan om een nieuw sieraad te laten maken. De goudsmeden zijn ook steeds zichtbaarder. Vroeger werkten zij nog alleen voor de juweliers op een atelier aan huis. Sinds ongeveer 15 jaar zie je steeds meer goudsmeden met een winkel tussen andere zaken opduiken. Eén van de meest voorkomende werkzaamheden naast het maken van trouwringen is het vermaken van oud goud.

Met voorbeelden uit de winkel en uw verhaal word een duidelijk beeld gevormd voor een nieuw sieraad. Eventueel gebruik van stenen; diamant, amethist, citrien, saffier, tanzaniet, lapis lazuli of peridoot. Geeft de ring, armband of hanger een eigen gezicht. Het sieraad welke precies aansluit op uw persoonlijkheid en uitstraling.

Ik zal u een paar voorbeelden geven van reeds gemaakte opdrachten. Bij deze opdrachten hebben mensen hun oud goud laten vermaken tot een nieuw draagbaar sieraad voor deze tijd:

Een broche gemaakt van een gedeelte van een geel gouden armband:

Heren ring gemaakt met oud goud van overleden moeder en gebruik gemaakt van saffier uit diezelfde gedragen sieraden:

Van trouwringen een hanger gemaakt. Er is een diamant extra in geplaatst. Dit kan met allerlei soorten stenen, zo maakt u uw eigen persoonlijke sieraad:

Als u oud goud wil laten vermaken is het goed om te weten dat je hiervoor het best alleen geel goud kunt gebruiken. Wit en rood goud word eerder bros na het smelten hiervan. Bij deze materialen is het wel mogelijk dit in te leveren en hiermee te betalen. 

Kosten voor het vermaken van uw eigen goud tot een nieuw sieraad begint bij € 250,= en kan oplopen binnen uw eigen wensen en mogelijkheden. Wij adviseren u naar een persoonlijk sieraad en zullen de kosten van te voren met u bespreken en de mogelijkheden aangeven.

Reacties

Alex 7 December 2018

Beste Marijke, Tijdens mijn heilige communie heb ik van mijn opa en oma een gouden hanger kruisje gekregen. Dit sieraad is me erg dierbaar. Echter, ben ik bekeerd tot de Islam en kan ik dit sieraad omwille van mijn religie niet meer dragen. Ik vroeg me af of het mogelijk was om deze hanger om te laten smelten in een rondje. In dat rondje zou ik dan graag in een later stadium de naam van Allah (swt) laten graveren. Zou je me kunnen vertellen of dit mogelijk is en wat de kosten daarvan zouden zijn. Alvast bedankt!

Marjolijn 12 Oktober 2018

Dag Marijke, Ik zou graag van een gouden slaven armband die zijn langste tijd gehad heeft een hanger laten maken (geelgoud). Kun jij een indicatie geven van de kosten? Groet Marjolijn

Diana 4 Oktober 2018

goedemiddag, ik heb een paar ringen met steentjes waar ik 1 of 2 ringen van wil laten maken, kan dit bij u?

Jose van der Wal 17 November 2017

In mijn tienerjaren heb ik drie witgouden ringetjes van mijn vader gekregen. Allen hebben 1 of meerdere kleine briljantjes. Ik wil van deze ringennsteentjea graag 1 ring voor mijn dochters 19e verjaardag laten maken. Kunt u daarbij helpen? Bvd voor een reactie! Mvg, Jose van der Wal

A. Caspar 14 Maart 2017

Goedemiddag, ik heb gouden trouwringen van mijzelf en mijn moeder, zou daar graag een torarol als hanger van willen laten maken, hier moet dan nog wel een kettinkje bij. Ik wil een voorbeeldplaatje aanleveren, maar is dit mogelijk?

Darine El Houfi 5 Maart 2017

Kunnen jullie van alles maken met goud of alleen sieraden?

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Bij inschrijving ontvangt u eens per maand het laatste nieuws van Marijke Mul