Goudsmid én moeder

||43||
arrow arrow

Ineens ben je goudsmid én moeder. En dan...

Op 1 mei 2013 stond ik 15 jaar ingeschreven bij de kamer van koophandel. En was ik 4 dagen daarvoor bevallen van een dochter. Mijn eerste kindje. En ik voor het eerst moeder. Dolgelukkig en nog bijkomend van de bevalling, mocht ik vanuit het ziekenhuis naar huis. Je wereld draait ineens niet meer om de zaak, maar ineens gaat al je focus richting de pasgeborene. Iets heel natuurlijks. Je lichaam bepaald en regelt dat voor jou. Ik heb mij er volledig aan overgegeven. Toch krijg je gevoelens van machteloosheid. Je kan nog niets, maar ziet van alles om je heen gebeuren. Voor mij was dit dan ook best lastig.

Ineens is er een klein wezentje afhankelijk van mij. Maar ook van mijn man. Dat valt gelukkig goed te combineren bij ons. Hij werkt in de horeca en vaak op andere tijden dan ik. Zo krijgt de kleine meid regelmaat en kan ze gewoon thuis door ons worden verzorgt. Heel fijn! Op zaterdag is Lee Ann met Rianne mee, dan kunnen wij volledig met het werk bezig zijn. Ik als Goudsmid en mijn man als Gastheer. 

Vanaf dat ze 4 weken oud was, ben ik langzaam weer wat gaan doen voor de zaak. Je bent immers goudsmid en hebt een eigen bedrijf. Nu is ze 14 weken en heb ik afgelopen week een volledige werkweek kunnen maken. Lee Ann is een zeer vrolijk en rustig kind. Ze past zich aan aan ons en wij aan haar. Het lijkt misschien wat saai, maar zo kan het dus ook gaan. Wij nemen haar zo veel mogelijk overal mee naartoe, dus komt u ons tegen op straat, kan het goed zijn dat Lee Ann bij ons is.

Op de zaak zal ze weinig zijn. Misschien even in de wagen. Dan hebben we net boodschappen gedaan. Sueomy, Jody en Christianne vinden het erg leuk haar te zien groeien. Dat gaat immers zo snel in het begin.

Het is voor ons prima te combineren met mijn vak als goudsmid en het werk van mijn man. Hij werkt in de horeca en organiseert BBQ- feesten. 

Ik ben vanaf afgelopen week weer alle dagen op de zaak, afspraken heeft u met mij of één van de dames. Dit geeft mij de kans om één dag in de week ook zelf achter de werkbank te kruipen en te genieten van het maken van sieraden. Daar is het immers allemaal mee begonnen. 

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Bij inschrijving ontvangt u eens per maand het laatste nieuws van Marijke Mul