ontwerp fase

Een nieuw sieraad ontstaat bij designer Marijke Mul door de mensen om haar heen en de belangrijke momenten in haar leven. Zij is voortdurend creatief. Dit kan zijn in het ontwerpen van nieuwe sieraden, maar zeker ook in de ontwikkeling en het runnen van haar bedrijven. De uitdaging ligt in het structureren van haar gedachten, omdat ze alles wel aan zou willen pakken. Dan wordt zo'n positieve eigenschap ook direct een valkuil. Gelukkig heeft zij een fijn team om haar heen die haar hierin ondersteunt. Hierdoor kan zij, met het ontwerp in haar hoofd, achter de werkbank om het materiaal te voelen en te bekijken welke kant het op wil. Zij zet na dit eerste designmoment alle maten, schetsen en bewerkingen op papier, zodat de goudsmeden het verder kunnen uitwerken. 

Portfolio

Sieraad design of ontwerp door Marijke Mul geeft emotie weer en maakt het draagbaar. Dit blijkt uit de sieraden van haar hand. Zij probeert dicht bij de persoon te blijven en kan hierdoor als geen ander naar iedere stijl ontwerpen. Dit blijkt uit haar diverse opdrachten. Voor het geboortegeschenk aan Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima voor de geboorte van prinses Catharina-Amalia; hun eerstgeborene. Deze rammelaar is jong en eenvoudig, maar straalt volledige koninklijke klasse uit.

Als u haar gehele portfolio bekijkt ziet u een armband voor Buddha to Buddha en een zilveren evenementenring van Haarlem.

Lijkt het nu dat ze alleen in zilver ontwerpt; dit is zeker niet het geval.  Er zijn reeds duizenden sieraden in goud, platina en titanium van haar hand op de markt. 

Bekijk