De geboorte van een sieraad

||43||
arrow arrow

Als edelsmid vervaardig ik graag sieraden voor de bijzondere momenten uit het leven. Het leven met een begin en een eind. De geboorte is het begin van het leven, het nieuwe van een vruchtbaar iets. Je ziet dit vooral in Flora en Fauna. Toch zie ik mijn ontwerpen ook als de geboorte van iets nieuws. Een nieuw sieraad. Bij een sieraad is het geruststellende dat er geen eind zal zijn. Dat begin is het ontwerp, maar dit begin is onsterfelijk. Mocht de eigenaar ervan overlijden, zal het sieraad overleven en bij een volgende generatie terecht komen. ..

De geboorte van een sieraad komt veelal uit een persoonlijk verhaal. En ieder heeft zijn eigen verhaal. Zoals vader of moeder worden, een zus of broer krijgen, verliefd worden, een relatie krijgen, verloven of trouwen. Plezier, geluk, ziekte of zeer. Deze emoties liggen allemaal dicht bij elkaar en kunnen de geboorte van een nieuw ontwerp brengen. Een aandenken aan geboorte, geluk, liefde, ziekte of overlijden.

Een mooi voorbeeld is een niersieraad. Dit brengt dubbelop nieuw leven. Mensen die al jaren aan het dialyseren zijn, kunnen door middel van een donor hun leven terug krijgen. Naar aanleiding van dit verhaal, kwam de geboorte van het nier sieraad. Een herinnering aan een periode van verdriet en de omslag naar blijdschap en vertrouwen, maar vooral liefde. Bij het nier sieraad vind u voorbeelden van mogelijkheden. En hieruit zijn nog veel meer mogelijkheden voor sieraden ontstaan.

De geboorte van een telefoonhanger, bestaande uit twee delen. Voor twee geliefden waarbij de man aan de vrouw zijn nier afstond, zodat zij samen verder door het leven kunnen.

Als je de hanger tegen elkaar aandoet zie je dat er twee nieren in één hart staan.

Deze geboorte is niet alleen een mooi sieraad, maar zeker ook een nieuw leven en een verbintenis in één. Ik ben erg trots dat ik hieraan mag mee werken.

Bent u net vader geworden en wilt u uw vrouw of vriendin een cadeau geven voor de geboorte van uw zoon of dochter? Denk dan eens aan de serie oogappeltjes. Hierin kunt u dé edelsteen welke staat voor het sterrenbeeld van uw geboren kind laten zetten. Zo word de armband een zeer persoonlijk cadeau. Ook is het mogelijk bij een volgende geboorte deze armband uit te breiden met nog een geboorteschakel of een hanger. Als u zelf een idee heeft nodig ik u uit om op deze blog te reageren. Wellicht ontstaat er wel weer een geboorte van een nieuw sieraad.

Begint u hieronder met uw reactie?

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Bij inschrijving ontvangt u eens per maand het laatste nieuws van Marijke Mul