Hulp gevraagd: Lezingen Ambachtelijk Ondernemen

arrow arrow

De laatste maanden heb ik aardig wat blogs geschreven over dingen die ik heb meegemaakt en die mij inspireren in het ondernemerschap. Ik krijg hierop veel reacties van herkenning en mensen worden erdoor geïnspireerd. Dat is waar ik blij van word en waar ik meer mee wil doen in de vorm van lezingen.

In mijn zoektocht van het afgelopen jaar naar geluk in mijn werk, merk ik dat dit voor mij zit in het openen van nieuwe deuren en het aanzetten tot een ander gevoel. Dit laatste doe ik al jaren met sieraden die ik ontwerp en maak. Hiermee help ik mensen met een stukje verwerking van emotie en dat geeft veel voldoening. Met het openen van nieuwe deuren ben ik minder lang bezig, maar het is minstens zo leuk!

Platform Ambacht in Beeld
Het eerste nieuwe initiatief dat ik ben gestart is Ambacht in Beeld. Dit is een platform waarbij we, naast goudsmeden, verschillende mooie ambachten in beeld brengen zoals meubelrestauratie, schoenmaken, glas in lood enzovoorts. We brengen verhalen over deze ambachten en hun vakmensen en bieden ondersteuning in de vorm van advies en coaching aan ambachtelijke ondernemers. Hoe halen zij het beste uit zichzelf, hun medewerkers, hun bedrijf en hun ambacht?

Lezingen Ambachtelijk Ondernemen
De meest recente nieuwe pijler waarmee ik ben gestart is het geven van lezingen over ambachtelijke ondernemen. Hierbij adviseer en inspireer ik vakmensen over creatief en succesvol ondernemen. Daarnaast geef ik ze een breder blikveld over hun expertise. Waar houden ze zich dagelijks mee bezig en worden ze hier écht blij van? Hoe kunnen ze hun bedrijf optimaal runnen? Hoe kunnen ze hun bedrijf laten groeien? Spelen ze hun vakgebied en bedrijf in de kijker? Zetten ze zichzelf en medewerkers in hun kracht?
Door mijn ervaringen als succesvol ambachtelijk ondernemer ken ik creatieve en praktische oplossingen op uiteenlopende ondernemers vraagstukken. 

Hulp gevraagd
Ondanks mijn ervaring is alle input voor komende lezingen meer dan welkom. Vertel eens: Wat doe jij voor werk? Ben je tevreden met wat je doet? Loop je ergens tegenaan? Hoe word je geïnspireerd? Ken je je eigen sterkte en zwakke punten? Ga je graag in dialoog of hoor je liever een inspirerend verhaal van iemand anders? Wat heeft jou in het verleden verder gebracht? Werkt dit nog steeds voor je? Welke zaken kunnen jou boeien? Als je alles aan je werk of bedrijf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

Heel wat vragen, waarbij jij mij enorm kunt helpen met mijn lezingen. Ik ben benieuwd naar je reactie!

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 
Bij inschrijving ontvangt u eens per maand het laatste nieuws van Marijke Mul